miercuri, 28 decembrie 2011

Regulile părului perfect

            Toate fetele și femeile, presupun , că vor să aibă un păr perfect, de invidiat. Am să vă dau 5 secrete ale părului perfect:
           1. Daca nu vă puteți permite să vă cumpărați un șampon și un balsam de calitate, decat să luați un produs no name, mai cugetat este sa apelați la alternativele naturale ce nu lipsesc din nicio bucătărie: folosiți 2-3 gălbenușuri pe post de agent de curățare, iar pentru limpezire , borsul.
           2. Nu faceți abuz de geluri, fixative, spumante - majoritatea conțin chimicale care degradează părul. Le puteți înlocui cu zeama de lamaie sau bere.
          3. Încercați să țineți cât de mult părul liber. Nu-l torturați strângându-l în elastice și agrafe, căci firele se vor fragiliza, se vor  subția și se vor rupe mai lesne.
          4. Pieptănați-vă  de cel puțin două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare, căte 5-10 minute, în toate direcțiile, folosind o perie potrivit de aspră. În felul acesta, veți îmbunătăți oxigenarea firelor și al scalpului, iar sebumul proctetor se va întinde uniform.
         5. Pentru a întări rădăcinile firelor, faceți dușuri alternative, dimineața și seara. La început folosiți apă caldă, apoi aplicați un jet scurt de apă rece, repetând operațiunea de mai multe ori. La final, stergeți-vă energic cu un prosop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfaturi, păreri, gânduri şi sentimente...