miercuri, 28 decembrie 2011

Rotite cu cacao

      M-am gândit să iau o pauză de la modă și vedete și să mă duc în bucătărie spunându-vă o rețetă foarte dulce și bună.
     Ingrediente:
  • 2 pachete unt
  • 1 kg făina
  • 300 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 4 linguri cacao
  • 1 esentă rom
  • 1 esentă vanilie
  • 1 esentă de portocale
  • un praf de sare
  1. Untul moale, împreaună cu ouăle, zahărul pudra, sarea și făina se amestecă și se frământă un aluat omogen, care se împarte în două părți egale. O parte se amestecă cu cacaua și cu esența de rom, iar celaltă parte cu esențele de vanilie și portocale. Se lasă la rece 30 de minute.
  2. Ambele bucăți de aluat se împart în două. Dintr-o parte din cea albă se formeaza un sul, iar cealaltă se intinde într-o bucată de circa 30 cm lungime și 10 lățime. Cele două bucăți de aluat maro se întind la fel precum foaia albă.
  3. Din două aluaturi întinse(unul alb și unul maro) se taie câte șapte fâșii pe lungime. Pe masa de lucru se lipește o fâșie albă, una maro și tot așa până se termină toate.
  4. Bucata de aluat maro ramasă se așează prima. Apoi, peste ea se pune cea din fâșii, iar la mijloc sulul de aluat alb.Se rulează astfel aluatul maro să îmbrace perfect interiorul ruladei.
  5. Se taie ruloul rondele și acestea se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, până se rumenesc puțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sfaturi, păreri, gânduri şi sentimente...