sâmbătă, 29 septembrie 2012

Dulce Ghinion de Kevin Alan Milne (Recenzie)

(cartea este cea cu prăjitura cu răvaș)
  Unii oameni au noroc în dragoste. Sophie Jones nu pare a fi unul dintre aceștia. Pesimistă convinsă, Sophie crede că nu există fericire durabilă. Dar, de când fostul ei logodnic, Garrett, intră din nou în viața ei, e hotărât să-i demonstreze  că se înșală. Prin metode ingenioase, el o convinge pe Sophie că fericirea chiar există - ba chiar și dragostea adevărată. O carte plină de surprize, căldură și înșelepciune.

       În ziua în care Sophia Maria Jones împlinea nouă ani, pe drumul de întoarcere de la restaurantul la care sărbătorise, ea, părinții și bunica ei fac parte la un accident auto cu opt mașini. Din păcate, din mașina ei, numai ea rămâne în viață. Aceasta a ajuns după mult timp în grija lui Ellen Monroe, o polițistă afro-americană, care a fost în acea seară la locul accidentului. În ziua în care Soph împlinea douăzeci și nouă de ani, Evalynn Marion Mason-Mack, sora ei adoptivă, îi aranjază o întâlnire cu Garrett, fostul ei logodnic, care a părăsit-o doar cu o săptămână înainte de nuntă, la Chocolat' de Soph, magazinul lui Sophie. Acesta vrea să îi spună de ce a părăsit-o acum un an , dar aceasta, deși îl iubește, se încăpățânează să îl încerce punându-l să dea un anunț în ziar. Iar dacă primea o sută de răspunsuri (care să o mulțumească) acesta avea întâlnirea pe care o voia. Unul dintre răspunsuri o încântă, iar aceasta încearcă să dea de cel care a trtimis scrisoarea. Aceasta află că are niște chestii în comun cu acea persoană și aceasta decide că trebuie să-și  încheie socotelile cu trecutul aflând cine a cauzat accidentul.

     Număr de pagini : 134         
                

                                             Citat:

    După ce a plecat Ellen, Sophie a pus-o pe Evalynn să facă porții noi de fondant, în timp ceea s-a apucat de noua ei creație. După o oră, chiar după ora unsprezece seara, Sophie avea prima tură de prăjiturele cu răvaș. Singurul lucru care lipsea erau prezicerile.
    S-a așezat la birou și a scos o bucată de hârtie, pe care a tăiat-o în fâșii subțiri. Apoi a început să scrie cuvinte pe ele. Prima, s-a gândit ea, era o frumusețe. „Unii oameni au noroc în dragoste. Tu nu ești unul dintre ei.” Și a doua a făcut-o să zâmbească. „Viața ta va exploda într-o clipă. Nu clipi!”
    După aceea, cuvintele au continuat să  curgă până ce ultima fâșie a avut prezicerea ei rea.
   Le-a introdus în prăjiturele și le-a dus pe o tavă să i le arate lui Evalynn, care avea gura plină cu aluat cu unt de arahide.
   - Vrei să încerci?
   Evalynn a închițit.
   - Prăjiturele cu răvaș în ciocolată? Îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc, dar sunt destul de sigură că nu e ceva nou.
   - Astea sunt, a spus ea, zâmbind. Nu sunt  prăjiturele cu răvaș ca oricare altele. Sunt Prăjiturele cu Ghinion. Cred că vei observa diferența.
   Evalynn a dat din umeri și a luat una. Văzând expresia prietenei ei în timp ce luao încghițitură, Sophie a știut că rețeta era de succes. O clipă mai târziu, Evalynn a scuipat prăjitura.
   - Este oribilă!
   - Cum spuneam, în onoarea lui Garrett. ce mesaj ai primit?
   Evalynn a scos hârtiuța. 
   - „Ca și prăjitura din mâna ta, viața ta amoroasă se va sfărâma și îți va lăsa un gust foarte amar.” După ce a citit-o Evalynn s-a încruntat. E...deprimant
   - Vezi, a spus Sophie rânjind  din nou. Prăjiturelele cu răvaș sunt mereu prea optimiste. Dar astea? O doză sănătoasă de realitate pentru aceia dintre noi destul de experimentați ca să știm că fericirea e doar o iluzie.
   - Nu știu dacă aș merge așa departe, a protestat Evalynn .
   Sophie a dat doar din umeri.
   - Eu da.           

5 comentarii:

 1. Doamne, cartea asta am citit-o intr-o zi, pur si simplu nu am putut sa ma dezlipesc de ea, chiar am invatat multe lucruri din ea!

  RăspundețiȘtergere
 2. la fel...al citit cartea intr-o singura zi...nu m-am putut abtine..este o carte superba care mi-a trezit sentimente placute

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Această carte are o varietate de sentimente impresionantă. M-a făcut să râd, să plâng, să mă simt tot!

   Ștergere

Sfaturi, păreri, gânduri şi sentimente...