joi, 20 decembrie 2012

Fiți gata pentru sfârșitul...zilei...

   Serios, acum. Cine chiar crede cu adevărat? Adică, vreau să spun că așa s-a crezut și cu anul 2000. Și uite-ne aici. Cum să crezi totuși. E o mare prostie. Și din păcate, unii mai fac și bani din asta... E ca și cum, eu m-aș apuca să spriu pe blog, că în anul y, luna m, și ziua d (poate chiar să pun oră minut și secundă...), că totul se va sfârși. Și cu toate astea, lumea își  va continua viața de zi cu zi, mai amintindu-le doar televizorul, că la data de...... e sfârșitul. Dacă nu era televizorul, eu nici măcar nu băgam de seamă că „mâine este sfârșitul”...Dar.... defept chiar este.....SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII...SFÂRȘITUL SEMESTRULUI ... chiar e un sfârșit! Oare mayașii de asta vorbeau?
   Pentru mine ceea ce am spus mai sus cu litere de tipar, mari, sunt niște sfârșituri. Și cine știe ce sfârșituri mici or mai fii. Pentru mulți vor fi multe sfârșituri. și sinceră să fiu...ddacă ar fi să sfârșim, nu cred că ar fi la fel cu „sfârșitul” filmului. Și de ce 2012? dacă ne gândim puțin, minic nu e bătut în cuie...Poate cineva acolo sus ne iubește...
   Ceea ce știu sigur....sau aproape sigur, este că sfârșitul LUMII, NU va veni mâine. O grămadă de lucruri se vor sfârși, dar cu siguranță, nu sfârșitul lumii. Sfârșitul este în fiecare zi. În fiecare zi se sfârșește ceva. De la timp la alte lucruri. O viață începe și se duce în fiecare zi.
   Fiecare lucru care se duce, se duce pentru a fi înlocuit cu altceva mai bun....Și chiar dacădupă noi, lucrurile vor fi la fel sau nu, asta nu contează. Dar eu cred că vor fi mai buni. Din ce punct de vedere nu știu.
  Și, totuși, ceea ce unii nu știu - și ceva ce au am realizat prin această postare -  este că nu există sfârșit, ci doar un nou început. o carte pe care nu o termini niciodată. care are mii de capitole. Începuturi și Noi Începuturi. Niciodată un sfârșit.                                                                                                                

2 comentarii:

  1. Câtă dreptate ai!Dar sunt unii oameni naivi care chiar cred în asta,şi alţii mai vicleni care fac bani din asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și până la urmă pe ce se bazează? Pe nimic. Dacă ar veni x sau y la mine și uite: Sfârșitul va fi mâine pentru că se întâmplă A lucruri, B chestii în C timp, și uite așa ne ducem noi.

      Ștergere

Sfaturi, păreri, gânduri şi sentimente...